Waarom we moeten leren begrijpen dat sommige vrouwen geen kinderen willen


De vraag ‘Heb je kinderen?’ wordt te pas en te onpas aan vrouwen gesteld. Maar vrouwen zijn zoveel méér dan de mogelijkheid een kind op de wereld te zetten. Waarom verwachten we dan toch dat ze het ‘gewoon’ doen?


Artikel (long read) voor Vrij Nederland

Research Tot de dood ons scheidt



Waarom besluiten mensen boven de 70 jaar na tientallen jaren huwelijk toch te scheiden?  Regisseur Niels van Koevorden besloot er een documentaire over te maken.
Ik doe research voor dit project.

__
In opdracht van: Een van de jongens productie. 


Beter dan Water


Wat is het alternatief als je uit eten gaat, maar geen zin hebt in alcohol? De non-alcohoische foodpairing is ook in Utrecht steeds vaker te vinden op de kaart.


Reportage voor UIT magazine Utrecht




Valwild op ons bord


Het wemelt van de wilde zwijnen, herten en reeën in de Nederlandse bossen. Hoe meer wild, hoe meer wildaanrijdingen. Boswachter Ger Verwoerd beoordeelt of doodgereden dieren geschikt zijn voor consumptie. Want waarom zouden we dit vlees niet eten?



Reportage voor Trouw (de verdieping)



De stad van morgen


Auto’s die je thuis afzetten en zelf buiten de stad gaan parkeren. Verticale bossen. Huizen waarvoor je de bouwmaterialen niet koopt maar least. Drie experts geven hun visie op de stad van de toekomst.


Reportage voor UIT magazine Utrech






Aan tafel met Merijn van Berlo, Choux Amsterdam


Hoewel Merijn van Berlo zich het liefst bezighoudt met koken en het bedenken van nieuwe gerechten, gaat het ondernemerschap hem steeds beter af. De chef-kok en mede-eigenaar van Choux in Amsterdam begon samen met zijn zakenpartner Figo van Onna ruim drie jaar geleden het succesvolle restaurant waar groente en natuurwijnen een hoofdrol spelen en waar veel aandacht is voor duurzaam koken.


Interview voor Trends a la Carte magazine, in opdracht van Shoot my food.


Een eerlijke trui kost al gauw een paar honderd euro


Toen Reina Ovinge van The Knitwit Stable haar eerste collectie truien bij een winkel afleverde, is ze die zelf gaan helpen verkopen. Zodat ze de klant kon uitleggen waarom een trui geen paar tientjes kán kosten.


Reportage voor Trouw (Groen)




Utrecht duurzame modestad


Duurzaam geproduceerde mode: Utrecht telt steeds meer ontwerpers en winkels die dat belangrijk vinden. Goed voor het milieu en de mensenrechten, maar ook voor de consument. Want die broek draagt een stuk lekkerder als je weet dat hij ‘eerlijk’ is.


Artikel voor UIT magazine Utrecht





Keukengeheimen

Veel familierecepten komen uit beduimelde schriftjes, die al jaren in de familie zijn. Filmer Anouk Wouters en ik zochten zes vrouwen op die in bezit zijn van zo’n familiereceptenboekje. En kookten met hen een authentiek familierecept. Dat resulteerde in een zes-delige online televisieserie voor het platform Libelle TV. 



Webserie, Libelle tv



3d print je eigen meubelen

Bestek, een porseleinen servies of een op het lijf ontworpen loungestoel, het is allemaal te printen. Op de Dutch Designweek presenteren ontwerpers hun geprinte ontwerpen.



Reportage, AD-&-katern




Burgermannen

America’s favorite food staat in de spotlights. In Nederlandse steden schieten de burgerbars en -restaurants uit de grond en op foodfestivals is de burger vast onderdeel van het menu. Voor de mannen achter deze concepten draait het vooral om twee dingen: kwaliteit en originaliteit.



Achtergrondverhaal, Code Magazine



Love, Paper, Sciccors

Ze worden gemaakt door liefhebbers voor liefhebbers, zijn onafhankelijk van andere media en behandelen één onderwerp of thema; zines. Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes met een grote schare fans, dankzij internet.



Achtergrondverhaal, Vogue



Girls on film

De ferm zwaaiende cape van Darth Vader, de klassieke garderobe van Holly Golightly - filmkostuums doen veel voor de status van een personage. Het Victoria and Albert Museum wijdt een tentoonstelling aan iconische filmkostuums. Voor Vogue een overzicht van de favoriete mode van het witte doek.



Verhaal, Vogue Nederland
‘Verval kan heel mooi zijn’

Van de Hight Line in New York tot het Leuvenhoofd in Rotterdam; het werk van tuinontwerper Piet Oudolf wordt wereldwijd geprezen. Vogue bezoekt de meester in eigen tuin in Hummelo.



Interview, Vogue Nederland


Met de muziek mee

Als je met uitvoeringen van Mahler symfonieën duizenden hits op Youtube scoort, ben je op alle culturele niveaus relevant. Het Koninklijk Concertgebouworkest viert haar 125-jarig bestaan met een ambitieus wereldtournee. Vogue vloog mee.



Reportage, Vogue Nederland



Een bureau in de tuin

Thuiswerken wordt een wettelijk recht, maar met een bureau en een laptop ben je er niet. Succesvolle thuiswerkers zijn inventief. Ze zetten een bouwunit in de tuin of wonen samen met collega’s.



Reportage, Ad-&katern




Eet meer microben!

Ze zijn onzichtbaar voor het menselijk oog, maar leven zo’n beetje overal: microben. Op en in het lichaam draag je 1,5 kilo van deze micro-organismen. Bacteriën, schimmels, gist; allemaal microben. Je eet ze, je serveert ze.


—
Verhaal / interview, Food inspiration magazine


Wereld golven 

De wereld van Martine Geijssels draait op twee dingen: reizen en surfen. Dit zijn haar 10 favoriete surfspots.




Verhaal (deel2), Reload magazine